ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ

Η νορβηγική γλώσσα ανήκει στον γερμανικό κλάδο γλωσσών, υποσυνόλου των ινδοευρωπαϊκών. Πιο συγκεκριμένα, υπάγεται στις βορειογερμανικές γλώσσες και μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με την δανική και με τη σουηδική. Αποτελεί την επίσημη γλώσσα του Βασιλείου της Νορβηγίας και ομιλείται από περίπου 5 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι δύο επίσημες εκδοχές της γλώσσας είναι η Bokmål - "η γλώσσα των βιβλίων" -  και η Nynorsk - " η νέα νορβηγική". Η Nynorsk ομιλείται από το 20% περίπου του πληθυσμού, κυρίως στα κεντρικά υψίπεδα και τις ανατολικές περιοχές. Η Bokmål κυριαρχεί στην πολιτική, οικονομική και καθημερινή ζωή των Νορβηγών και είναι η μορφή που διδάσκεται σε ξενόγλωσσους.

Εμείς αναλαμβάνουμε να σάς προετοιμάσουμε για τις εξετάσεις που διεξάγονται από το Πανεπιστήμιο του Όσλο στο εξεταστικό κέντρο στην Αθήνα. Οι εξετάσεις είναι δύο φορές τον χρόνο, τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο, και καλύπτουν τα εξής επίπεδα του ευρωπαϊκού πλαισίου εκμάθησης ξένων γλωσσών:

  • trinn 1: A2 - επίπεδο αρχαρίων
  • trinn 2: Β2 - καλή γνώση
  • trinn 3: C2 - άριστη γνώση

Εκτός των μαθημάτων για την απόκτηση των πιστοποιητικών, πραγματοποιούμε ταχύρρυθμα μαθήματα για όποιον επιθυμεί να μετοικήσει άμεσα στη Νορβηγία. Τα μαθήματα, είτε ταχύρρυθμα, είτε όχι,  ξεκινούν δύο φορές τον χρόνο, Οκτώβριο και Φεβρουάριο. Επίσης πραγματοποιούνται και θερινά μαθήματα.

Τα μαθήματα, τέλος, συνοδεύονται από αρκετές αναφορές στην νορβηγική ιστορία, σε πολιτιστικά στοιχεία και στην λειτουργία του νορβηγικού κράτους και της κοινωνίας, καθώς οι Νορβηγοί επιδίδουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά. Γι αυτό το λόγο πραγματοποιούμε εκπαιδευτικές "αποδράσεις" στη Νορβηγία δύο φορές το χρόνο, τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι, προσφέροντας στους μαθητές μας τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν έμπρακτα τις γνώσεις τους.