Η νορβηγική γλώσσα


Η νορβηγική γλώσσα


Η νορβηγική είναι μια Βορειο-Γερμανική γλώσσα που μοιάζει πολύ με τα Δανέζικα και τα Σουηδικά.
Υπάρχουν δυο γραπτές μορφές της νορβηγικής, οι οποίες παρουσιάζουν διαφορές και στην προφορά: ''Bokmål'' και ''Nynorsk''. Τυπικά, οι δυο μορφές αντιμετωπίζονται ως ίσες, αλλά η Bokmål χρησιμοποιείται από τους περισσότερους, είναι ευρέως διαδεδομένη και για το λόγο αυτό είναι ο τύπος της γλώσσας που διδάσκεται και από το Viking Norsk Språkskole. 
H Nynorsk χρησιμοποιείται περίπου από από το 10-15% του πληθυσμού, κυρίως στη Δυτική Νορβηγία, αλλά εμφανίζεται επίσης στη λογοτεχνία, το θέατρο και το ραδιόφωνο. Τα επίσημα κρατικά έγγραφα εκδίδονται τόσο στην Bokmål, όσο και στη Nynorsk.

Συνήθως, η γνώση της νορβηγικής γλώσσας ή κάποιας άλλης σκανδιναβικής γλώσσας είναι προαπαιτούμενο για την εύρεση εργασίας στη Νορβηγία. Ωστόσο, σε κάποιους κλάδους, όπως είναι η κατασκευαστική βιομηχανία, η γεωργία, η αλιεία και οι ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, η καλή γνώση και χρήση της αγγλικής γλώσσας μπορεί να επαρκεί. 

Εκείνοι που ενδιαφέρονται για την εύρεση εργασίας στη Νορβηγία θα πρέπει πριν τη μετάβαση τους στη χώρα να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μάθουν τη νορβηγική γλώσσα, καθώς η γνώση της γλώσσας της χώρας προορισμού πάντοτε θα αποτελεί ένα βασικό προσόν που θα συνδράμει όχι μόνο στην γρηγορότερη και ευκολότερη εύρεση εργασίας, αλλά και στην ομαλότερη ένταξη στη ζωή σε μια ξένη χώρα.

Το Viking Norsk Språkskole παρέχει τη δυνατότητα εκμάθησης της νορβηγικής γλώσσας με μαθήματα που γίνονται δια ζώσης ή και με e-learning για όσους αδυνατούν να προσέλθουν στο φροντιστήριο μας ή κατοικούν σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή και του κόσμου. 
Αν ενδιαφέρεστε, ενημερωθείτε!
Στείλτε μας e-mail στο www.norvigika.gr ή καλέστε μας στο 2315 515 093 και στο 69 73 745 005.

Med venlig hilsen